Onze aanpak

Altijd lastig om over jezelf te praten. Daarom citeren wij graag wat interim managers en opdrachtgevers over ons zeggen:

“De mannen van Mandaat zijn recht door zee, maken er geen poppenkast van, zijn duidelijk in hun afspraken en komen snel en adequaat met kandidaten.”

“Door hun eigen kennis en ervaring van zowel MKB bedrijven, start ups, private equity als grotere corporates kunnen ze actief mee denken bij het vinden van de juiste management oplossing. Echte ondernemers!”

Historie

Mandaat is opgericht in 2000 als dochter onderneming van het bekende Custom Management.

Sinds 2009 is het een onafhankelijk bureau onder leiding van de 2 ex vennoten van Custom Management, Jeroen Nuesink en Diederik vd Biggelaar.

Allereerst hebben we ons toegelegd op herstructureringen en zwaar weer ondernemingen. Sinds 2012 hebben we een unieke positie opgebouwd in managers voor buitenlandse vestigingen van Nederlandse bedrijven.

In 2017 is Janco Duvekot toe getreden als aandeelhouder en Jeroen terug getreden.
Wij zijn gehuisvest op het mooie landgoed “ Groot Kantwijk”, naast de poloclub Vreeland.

Mandaat Investments

Mandaat heeft een unieke propositie om een MKB/DGA bedrijf te kopen:

  • Bewezen managers die goede ondernemers zijn en voldoende financiële middelen ter beschikking hebben en de rol van Algemeen Directeur op zich kunnen nemen.
  • Informal investors die een MBI kunnen ondersteunen en financieren.
  • De kennis en persoonlijke ervaring aanwezig bij partners van Mandaat om een aankoop te begeleiden en succesvol af te ronden.
  • Een bestand van ervaren specialisten om de due Diligence professioneel uit te voeren.
  • En de ervaring om na overname een adviserende rol kunnen spelen bij de turnaround dan wel versnelling.
  • Financiële middelen om mee te participeren

Meer weten of ook MBI ambities? Neem dan gerust contact op met Mandaat.

Kijk op de website

Mandaat Academy

Om het vak interim management meer verdieping te geven, onze managers scherp te houden en een hechte band met hen op te bouwen organiseren wij diverse activiteiten. Voor gedetailleerde informatie neem contact met ons op.

Mastercourse
Een vierdaagse Mastercourse o.l.v. Professor Jan Adriaanse met als thema “Transitiemanagement in een disruptieve wereld”. Ieder jaar nemen hier 15-20 Mandaat interim managers en opdrachtgevers aan deel. De cursus bestaat uit vier interactieve dagen en wordt afgesloten met een diploma van de Universiteit Leiden. Onze deelnemers beoordelen de cursus gemiddeld met een 9.2.

Mandaatavonden
We houden drie tot vier keer per jaar een informele avond, waar zo’n 60 interim managers komen, om bij te praten, te netwerken en de discussiëren met topsprekers als o.a. René Hooftgraafland (commissaris Ahold-Delhaize, Wolters Kluwer en Friesland Campina), Gosse Boon( commissaris KPMG, BAM, Albron en andere).

C-level
Eén keer per jaar nodigen we een aantal top ondernemers en managers uit om een onderwerp bij de kop te pakken en uit te diepen. Deze namiddag sluiten we dan af met een persoonlijk diner bereid door sterren chef Wilco Berends van de Nederlanden.

Mandaat Academy