Skip to main content

Crisismanagement en bijzonder beheer

Een crisis binnen een bedrijf  kent vele verschijningsvormen. Wel kan het tot een zekere verlamming leiden. Bijvoorbeeld als liquiditeitskrapte leidt tot een verstoring van de bedrijfsprocessen. Soms nog veel schadelijker zijn de gevolgen bij het functioneren van de medewerkers. Zij worden angstig en onzeker en dat merken klanten en leveranciers. Dit kan tot een kettingreactie leiden. 
De Mandaat interim managers hebben een ruime ervaring in crisismanagement situaties en houden de hoofden koel, managen de cash en brengen het bedrijf terug op koers.

Ondernemen in zwaar weer

Liquiditeitsproblemen of zwaar weer situaties

Mandaat kan bogen op een trackrecord in het oplossen van “zwaar weer” situaties. Vaak is de bijzonder beheer afdeling van de bank erbij betrokken, maar het komt ook voor dat het even tegenzit en er liquiditeitskrapte is ontstaan.

Het in kaart brengen van de diverse product-markt combinaties en het analyseren, maar vooral implementeren, van de mogelijkheden tot resultaat verbetering als ware het hun eigen bedrijf is voor onze zeer ervaren herstructureringen deskundigen een roeping.

Uiteraard zit implementeren en met de DGA samen de zaken aanpakken in onze genen, maar mocht dat een te ingrijpende oplossing zijn hebben wij een alternatief. De Mandaatschets (Quick Scan) of wel een onderzoek van 2-3 weken om de pijnpunten, maar ook de verbetermogelijkheden in kaart te brengen.

Grootbanken bijzonder beheer

Management van ondernemingen onder ‘bijzonder beheer’ van een van de grootbanken is bijvoorbeeld één van de niche-specialiteiten van Mandaat. Die situatie vraagt vaak om een financieel sterke manager met algemene management vaardigheden. De moeilijke markt en bedrijfsomstandigheden leveren vaak veel spanning op bij betrokken partijen hetgeen gepaard kan gaan met afbrokkelende samenwerking en veel emotie, waardoor het zicht op de essentie verloren gaat.

Onze ervaring met crisismanagement en ‘bijzonder beheer’ situaties geeft de grootste garantie op succes.