Nederlands   English
MANDAAT

Blader door onze cases

 • Samenwerking met oog voor u

  Van een MKB bedrijf tot een beursgenoteerde onderneming, onze opdrachtgevers zijn zeer divers. Een opdracht kan duren van enkele weken tot meer dan een jaar. In elk geval nooit langer dan strikt noodzakelijk is, want Diederik en Jeroen monitoren zelf de opdrachten. Dat is onze garantie voor kwaliteit, transparantie, efficiency en resultaat. De volgende cases zijn daarvan een voorbeeld.

   
 • Interim Management

  Een bouw gerelateerde onderneming kwam in de problemen door de instorting van de bouwmarkt. Nader onderzoek leerde dat de financiële organisatie en de rapportage fors te verbeteren waren. Wij leverden een financiële interim manager.

  Resultaten:
  • Een sterk verbeterde relatie met de bank door de juiste rapportages
  • Vertrouwen van de bank door betrouwbare informatie
  • Door financieel inzicht kon het management de juiste beslissingen nemen
   
 • Business Support

  Een boekenclub die ieder jaar minder leden krijgt, vraagt ons mee te denken. Na intern onderzoek en nadat we, met name ook naar de ontwikkelingen hebben gekeken van boekenwereld versus de on-line variant konden we de klant een duidelijk advies geven. Word dé on-line boekensite van Nederland! Ook hebben wij aangegeven dat hiervoor een compleet andere (marketing)organisatie noodzakelijk is. Het advies is niet opgevolgd. Dit leidde intern tot het vertrek van een van de aandeelhouders. Het bedrijf is enkele jaren later gefailleerd.

  Direct na het faillissement van een onderneming met een bijzonder product werd ons door de Curator en de Bank de volgende twee vragen gesteld:

  - Zijn er mogelijkheden voor een doorstart?
  - Wat zijn de kosten om de komende twee weken door te draaien en kopers voor het bedrijf te vinden?

  Binnen vier dagen was er door een algemene en financiële manager een duidelijk en overzichtelijk advies. Mede daardoor is inderdaad een doorstart gerealiseerd en hebben Ondernemer en Bank hier beide financieel voordeel van genoten.

   
 • Business Support

  Een Kinderdagverblijf met 20 vestigingen kwam in de financiële problemen. Na een globale analyse bleek dat het cijfermateriaal niet op orde was. Hierdoor had men te weinig (financieel) inzicht om te kunnen zien waar de grootste problemen zaten.

  Wij hebben eerst financieel orde op zaken gesteld. Aan de hand daarvan konden wij de grootste bleeders achterhalen. Op basis daarvan konden wij verder inzoomen op de meest lastige problemen en een pakket van maatregelen voorstellen.

   
 • Business Support

  Een bedrijf met vijftien personeelsleden zag bijtijds dat het rendement onder druk kwam te staan. Gesprekken met de DGA leverde het volgende beeld:

  - De producten raakten technisch achterop
  - Door kwaliteitsproblemen bij een product ontstond omzetverlies
  - De verhoudingen tussen de key medewerkers in het bedrijf waren vastgelopen
  - De productieplanning was onvoldoende, waardoor de efficiency fors onder druk stond
  - De minst sterke kant van de DGA was personeelsbeleid

  Door een aantal gesprekken heeft de DGA ingezien wat er moest gebeuren. Met ons als praatpaal en gebruik makend van onze ervaring heeft hij uiteindelijk de juiste maatregelen genomen en doorgevoerd. Uiteindelijk begon er een wij-cultuur te groeien en zijn er steeds meer mensen die hun bedrijf sterk (willen) verbeteren.

   
 • Flexpat

  Bij het dochterbedrijf in China vertrok plotseling de lokale directeur. Op het hoofdkantoor in Nederland ontstond een licht paniek.
  - Gaat de directeur een vergelijkbare business opzetten?
  - Hoeveel klanten neemt hij mee?
  - Wat gaat ons dat kosten? 

  Wij leverden een Flexpat interim manager met 10-12 jaar China-ervaring.
  Hij is in staat gebleken om
  - rust in de organisatie te creëren, en het verloop te stoppen,
  - mensen vertrouwen te geven in het moederbedrijf,
  - de omzet te verhogen en het rendement flink te verbeteren,
  - de efficiency te verhogen,
  - een strategisch plan voor China te ontwikkelen,
  - het hoofdkantoor inzicht te geven in de Chinese operatie.

   

 

Routebeschrijving

Vanuit Amsterdam / Utrecht
Richting Utrecht A2 / E32, afslag Vinkeveen / Hilversum (afrit 4). Volg de borden Hilversum N201. Op deze provinciale weg slaat u, na het dorpje Vreeland, linksaf op de rotonde, richting Nederhorst Den Berg. U rijdt nu op de Gabriëlweg- N523. Ter hoogte van de sluis / ophaalbrug ‘Het hemeltje’ gaat u linksaf de Vreelandseweg op. Na 50 meter wordt dit de Bergseweg. Na 600 meter vindt u links de (2e) ingang van ‘Groot Kantwijk’.

Vanuit Amersfoort / Hilversum
U rijdt op de A1 richting Amsterdam, neem richting Hilversum / Utrecht (A27) en vervolgens de afslag Hilversum (afrit 33). Na afslag Hilversum gaat u bij de stoplichten links, richting ‘s- Graveland. Volg opnieuw de richting ‘s- Graveland op de Diependaalselaan. Na 4 km volgt u de N201 richting Amsterdam. Op deze provinciale weg slaat u rechtsaf op de rotonde, richting Nederhorst Den Berg. U rijdt nu op de Gabriëlweg- N523. Ter hoogte van de sluis / ophaalbrug ‘Het hemeltje’ gaat u linksaf de Vreelandseweg op. Na 50 meter wordt dit de Bergseweg. Na 600 meter vindt u links de (2e) ingang van ‘Groot Kantwijk’.

Contactgegevens

Mandaat

Bergseweg 28f

3633 AK Vreeland

T +31 (0) 88 626 322 8

www.mandaat.nl

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Janco Duvekot

+31 (0) 6 222 013 27

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 
Zoek op

Onze algemene voorwaarden kunt u hieronder downloaden:

Algemene Voorwaarden (PDF)

Contactformulier